Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меркел ще се срещне с премиерите на няколко европейски страни, сред тях и Борисов

19 август 2016, 19:45 часа • 1893 прочитания

На 27-ми август германският канцлер Ангела Меркел ще приеме лидерите на няколко европейски страни, сред които и българския премиер Бойко Борисов.

На 26-ти август германският канцлер ще замине за Варшава, където ще участва в срещата на правителствените глави на държавите от Вишеградската четворка /регионално обединение включващо Чехия, Унгария, Словакия и Полша/. Това съобщи на брифинг говорителят на Меркел Щефен Зайберт, цитиран от БГНЕС.

„Първоначално тя ще проведе двустранни преговори с премиера на Полша Беата Шидло, а след това ще вземе участие в срещата на правителствените глави на държавите от Вишеградската четворка - Чехия, Унгария, Словакия и Полша, която ще бъде работен обяд“, каза Зайберт. „В центъра на внимание на преговорите ще бъдат въпросите свързани с подготовката на неофициалната среща на ЕС, която ще се проведе на 16 септември в Братислава“, добави той.

Говорителят на Меркел съобщи още, че на 26-ти август вечерта тя ще приеме в резиденцията си Мезеберг премиерите на Холандия, Швеция, Финландия и Дания. На следващия ден, отново там, Меркел ще се срещне с премиерите на Австрия, България, Словения и Хърватия.

По време на преговорите ще бъде обсъдена и подготовката за срещата на върха в Братислава.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес