Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мелони към италианците: Изключвайте тока за час всеки ден, за да видите как живеят в Украйна

23 декември 2022, 11:58 часа • 1950 прочитания

Италианският премиер Джорджа Мелони призова италианците да изключват газта и електричеството за един час на ден в знак на солидарност с Украйна.

От октомври насам Москва засили ракетните атаки и нападенията с дронове срещу Украйна, като нанесе удари по критична инфраструктура и остави много райони на страната без електричество при минусови температури.

"За да разберем през какво преминават украинците, моля всички италианци да изключат всички енергийни източници за един час на ден", заяви Мелони в четвъртък, цитирана от "Ройтерс". Тогава тя произнесе реч в Рим пред събрание на италианските посланици.

Мелони, чиято крайнодясна партия "Италиански братя" често подчертава значението на национализма и патриотизма, отдаде почит на украинците, "които защитават свободата си и любовта си към своята страна".

Джорджа Мелони обеща да продължи да доставя оръжия на Украйна въпреки търканията по този въпрос в управляващата дясна коалиция и разделеното обществено мнение. Премиерът управлява заедно с партиите на Матео Салвини и Силвио Берлускони.

ОЩЕ: Коя е Джорджа Мелони? Италия тръгва срещу прогресивните ценности

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес