Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев защити "моралното" право на Путин да управлява Русия

04 юни 2012, 19:19 часа • 3952 прочитания

Руският премиер Дмитрий Медведев защити "моралното" право на Владимир Путин да се върне за историческия трети мандат в Кремъл и отрече, че няма реално право на глас в тандема със силния човек в Русия.

В едночасово интервю за късно предаване по руска телевизия той заяви, че все пак разбира протестиращите, които излязоха на улиците в Москва тази зима след решението на Путин да смени премиерския с президентския пост.

Бившият шпионин от КГБ постигна съкрушителна победа на изборите през март и след това назначи Медведев за премиер въз основа на противоречиво споразумение за размяна на постовете, което може да ги остави във властта поне още шест години.

"От правна и от морална гледна точка, която е дори още по-важна, това, което направихме, е напълно справедливо и легално", заяви Медведев. Той нарече протестите "абсолютно нормални", но заблудени.

"Мога да разбера емоционалния компонент, но не и правния, защото той просто не съществува", заяви Медведев, цитиран от БГНЕС.

Той отхвърли мненията, че е получил ролята на технократ, който само прилага решенията, идващи отгоре. "Премиерът подписва десетки правителствени постановления, резолюции и инструкции, които засягат живота на милиони хора. Това не може да бъде технически пост в страната ни", заяви руският премиер.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес