Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масирана украинска атака с дронове срещу Крим (ВИДЕО)

03 март 2024, 08:05 часа • 6014 прочитания

За общо 38 свалени дрона над Крим съобщава руското военно министерство.

Изглежда цел на атаката с дронове е била петролна база в град Феодосия. Спряно е движението по Кримския мост, в частта с автомобилния трафик. Още: Капят като круши: 15-ти руски "Су" за 2 седмици е на земята, нова атака с дронове в Русия

От мястото на събитието има няколко видеа - от кадрите се вижда поредица от взривове. Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев и този на Крим Сергей Аксьонов - и двамата назначени от руските окупационни власти, не обелват нито дума засега в официалните си канали в Телеграм. Аксьонов има съобщение как 5000 души служили военно на Крим.

Според популярния руски военен телеграм канал "Рибар" са свалени не 38, а 36 дрона - един е ударил нефтопровод, а друг - секция на магистрала "Таврида". Украинското партизанско движение "Атеш" също твърди, че е ударен петролопровод: Данни и признания за щети след атаки срещу руски петролни бази (ВИДЕО)

Интересното е, че вчера украинският военен анализатор и о.з. полковник Константин Машовец писа, че руските сили в Крим опитват да заблудят украинската армия, като разполагат макети на военна техника на фалшиви позиции и говорят по радиото лъжи, за да бъдат нарочно прехванати.

3-месечно бебе е сред жертвите на руската атака срещу Одеса (ВИДЕА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес