Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марин льо Пен ще прави крайнодясна група в ЕП, но без "Златна зора"

29 май 2014, 10:54 часа • 19306 прочитания

Марин льо Пен, победителка на евроизборите във Франция, заяви, че ще прави крайнодясна политическа група в новия Европейски парламент, но без гръцката "Златна зора", съобщава в. "Та неа", цитирана от БТА.

Нямам притеснение относно бъдещото съществуване на крайнодясна политическа група в Европейския парламент, обяви Марин льо Пен, като даде да се разбере, че в нея няма да бъдат включени тримата евродепутати от гръцката "Златна зора".

Льо Пен казала това на съвместна пресконференция в Брюксел заедно с лидера на холандската националистическа Партия на свободата Геерт Вилдерс и с представители на австрийските, италианските и белгийските националисти.

В. "Та неа" уточнява, че за създаването на политическа група в европарламента са нужни най-малко 25 депутати от седем страни. Председателката на френския Национален фронт признала, че в момента няма такъв брой страни, и че те са само пет, като изключи Гърция и "Златна зора" от състава на новата политическа група. Тя добавила, че е "налице една особено стабилна база от 38 депутати на тези пет страни".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес