Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Макрон и Курц се скараха на срещата на върха на ЕС

20 юли 2020, 13:23 часа • 3257 прочитания

Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер Себастиан Курц по време на срещата на върха на ЕС заради неуважителното поведение на Курц, включително телефонни разговори по време на дискусиите за бюджета. Това съобщава изданието Politico, цитирано от БГНЕС.

В публикацията се казва, че Макрон се скарал с Курц, който често прекъсвал разговора, за да отговори на повикване. "Виждате ли? Не го интересува. Той не слуша другите, в лошо настроение е”, ядосал се френският лидер.

РИА Новости отбелязва, че някои източници са информирали, че Макрон ударил силно по масата, а Курц останал обиден от отношението на френския президент.

Себастиан Курц

По-рано беше съобщено, че представители на водещите държави от ЕС в Брюксел не успяват да се споразумеят за формирането на седемгодишния бюджетен план на ЕС. Освен това те се провалят и в опита си да договорят фонд за икономическо възстановяване на общността след пандемията. Преговорите бяха блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Рюте, който има „своето виждане как да се управлява възстановителния фонд“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес