Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Македонският здравен министър откри цех за канабис

14 октомври 2020, 20:05 часа • 3518 прочитания

Днес с премиера Зоран Заев открихме новите производствени мощности на NJSK Holding в индустриалната зона ḰoJliJa, инвестиция във фармацевтичната индустрия, по най-високите стандарти - лицензирани за отглеждане на канабис за медицински цели. Тази област има бъдеще в световен мащаб и все повече има клинични проучвания и доказателства, че медицинският канабис помага за много състояния и диагнози, преди всичко в сферата на невронауката.

Това написа в профила си във Facebook здравният министър на Северна Македония Венко Филипче.

"Законът за упойващите наркотици вече е в парламентарна процедура. Ще претърпи промени, които да стимулират допълнително инвеститорите, но и младите хора да видят бъдещето на страната ни, защото това означава много работни места за висококвалифициран персонал по фармацевтични науки", написа още министърът.

"Е не, краставици ќе садат", гласи един от първите коментари под поста.

"Kade da pusta CV ?I dali e potrebno prethodno iskustvo?", попита фен на министъра.

"Ќе видам со мојте догодина да не садат компир 5,6,7 ден кило ќе се зајбаваме... нека ѓи наредат сите ниви трева и готово", смята друг коментиращ.

Преди да стане министър, Венко Филипче беше съветник на Заев по здравеопазването.

В редица държави използването на марихуаната за медицински цели е разрешено по закон и се контролира от здравните власти.

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес