Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майк Пенс посети Украйна, настоява за ускорени доставки на оръжия (ВИДЕО)

30 юни 2023, 01:10 часа • 3180 прочитания

САЩ никога не трябва да изпращат войски в Украйна, но доставките на американски оръжия за Киев трябва да бъдат ускорени. Това каза бившият вицепрезидент и кандидат за президент на изборите догодина Майк Пенс.

„Никога не трябва да изпращаме американски войски в Украйна“, каза той пред NBC News след срещи с украински официални лица. Пенс добави, че по време на последната среща с Володимир Зеленски е чул, че „няма такава нужда“.

В същото време бившият вицепрезидент отбеляза необходимостта от ускоряване на доставките на оръжия за Киев. „Считам, че администрацията на Байдън действа бавно при предоставянето на военна помощ на украинците. И, честно казано, днес чух това тук, срещайки се с представители на властите“, каза той. Пенс посочи като пример танковете Abrams, "обещани през януари". „Днес ми казаха, че може да пристигнат до септември“, каза той, добавяйки, че Вашингтон също „отлага одобрението си“ за трансфера на изтребители F-16 от съюзниците.

По-рано Зеленски каза, че е обсъдил с Пенс по-нататъшни стъпки в подкрепа на Украйна и перспективите за нейното членство в НАТО. Както съобщи NBC News, Пенс бе на частно посещение днес в Киев, където се срещна със Зеленски.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес