Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лидерът на "Подемос" иска международна агенция за контрол на офшорните зони

14 юни 2016, 08:08 часа • 457 прочитания

Борбата с тероризма ще е ефективна ако се създаде международна агенция за контрол на офшорните зони, което ще помогне да се пресекат каналите за финансиране на терористи. Това заяви на предизборен телевизионен дебат в Испания лидерът на радикалния блок "Подемос" Пабло Иглесиас, предаде БГНЕС.

"Борбата с тероризма става не с бомбардировки, тъй като те показаха своята неефективност. Трябва да се създаде международна агенция, която да контролира офшорните зони. Защо въпросът с офшорните зони е толкова важен за борбата с тероризма. Защото това е ключов момент във финансирането на джихадизма. Трябва да се пресече ситуацията, при която международните ислямистки организации могат да използват финансовите потоци и безнаказано да действат в офшорните зони", заяви Иглесиас и призова световните спецслужби да си сътрудничат.

Лидерът на испанските социалисти Педро Санчес по време на тв дебатите също се изказа за усилване на сътрудничеството между специалните служби на различните страни в борбата срещу тероризма и напомни, че неговата партия предлага създаването в Европа на аналог на американското ФБР.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес