Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леко подобрение на състоянието на Шумахер

31 декември 2013, 12:27 часа • 22544 прочитания

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер претърпя втора операция, съобщиха лекарите от Университетската болница в Гренобъл. Те уточниха, че състоянието му леко се е подобрило.

На специална пресконференция медиците обявиха още, че животът на легендарния спортист "все още не е извън опасност, но са спечелили време".

Вчера, 30 декември, стана ясно, че френските власти започнаха разследване на тежкия инцидент със седемкратният световен шампион от Формула 1.

Прокуратурата в Албервил е наредила да бъде извършено следствие, което да разкрие причините за инцидента. Разследването е възложено на високопланинската жандармерия, която традиционно се занимава с тежките случаи във Френските Алпи и при нужда извършва спасителните акции, съвместно с местната планинска спасителна служба.

До момента се спряга информацията, че Шумахер е карал извън обозначените писти, но е паднал и ударил главата си в камък, вследствие на което бе приет в болница с черепно-мозъчна травма. Каската на Михаел Шумахер се е разделила на две при падането му, предаде AFP, позовавайки се на източник, близък до разследването на инцидента.

Най-близо до случилото е бил синът на бившия пилот, а засега органите на реда изключват присъствието на трето лице.

"Присъствие, участие или възможно действие на трето лице засега се изключва", обявиха разследващите

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес