Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари обявиха кога е по-добре да преболедуваме коронавирус

07 май 2020, 14:02 часа • 7914 прочитания

По-безопасно и с по-малки последствия за организма е човек да се зарази с коронавирус не сега, когато пандемията набира скорост, а възможно най-късно. Това обявиха руските лекари Андрей Шляхов и Виктория Валикова пред сайта URA.RU.

"Дойде новият вирус, изправи се срещу човека и започна да го поразява. Тези, които оцеляват, придобиват устойчивост. Цялата тази циркулация отслабва вируса. Затова, ако говорим кога е по"изгодно" да се заразим и да го боледуваме, то отговорът е да го направим в бъдеще, а не по-рано", заяви Шляхов, който е автор на книгата "Коронавирусът и други инфекции". Той съветва да се спазва режим на самоизолация, за да се предотврати разпространението на инфекцията.

Лекарят по инфекциозни болести и съосновател на "Health&Help" - д-р Валикова, нарича "по-страшната версия" идеята да се заразим с коронавирус сега, когато в болниците има много свободни апарати за обдишване и не е преминат пикът на заболяевамостта. Според нея, това може да доведе до експлозия на заразяването.

Към момента заразените с коронавирус по света са над 3,8 милиона души. Смъртните случаи са 265 589, а броят на възстановените е 1 313 252. Най-голям брой заболели има в САЩ (над 1,2 млн.), там са и най-многото смъртни случаи - 74 809.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес