Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лавров: Германия и Франция "убиха" Минските споразумения

18 юли 2022, 10:32 часа • 3034 прочитания

Канцлерът на Германия Олаф Шолц се старае напразно в опитите си да изиска от Русия ново споразумение за гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на Украйна след провала на Минските споразумения. Това заяви в интервю за в. „Известия” руският външен министър Сергей Лавров.

Според него, Берлин и Париж са "убили" Минските споразумения, защитавайки Киев, който открито отказал да ги изпълнява. При тези думи на Лавров е достатъчно да си припомним датата 16.02.22 и кой наруши всъщност най-драстично Минските споразумения.

"Инсценировката приключи, край на комедията", отбеляза Лавров.

Министърът подчерта, че Минските споразумения са се превърнали в поредната инсценировка от страна на Запада, като според него това де факто бил потвърдил и бившият украински президент Петро Порошенко.

"Цената на тази постановка все още се плаща от украинския народ, който години наред е принуждаван от Запада да се примирява с това, че живее под потисничеството на русофобски неонацистки режим", добави руският външен министър.

Ироничното е, че Лавров отново говори за "нацизъм" и то след като Кремъл драстично намали израза "денацификация" по адрес на Украйна, защото руснаците изобщо не разбират какво е това.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес