Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Към небитието: Последно ВИДЕО и СНИМКА на свалените супер скъпи руски самолети

15 януари 2024, 16:20 часа • 11843 прочитания

Така наречените руски военни кореспонденти публикуваха в Telegram първата снимка на поразения снощи, 14 януари, Ил-22 над Азовско море - снимката е направена след като е успял да стигне до летището в Анапа.

От кадъра доста добре се вижда, че самолетът е силно повреден. Коментарите са, че вероятно това са пораженията от осколките от ракетата на руското ПВО.

Руснаците призовават Шойгу най-после да каже истината

Руският писател и журналист Алексей Суконкин пък споделя в своя телеграм канал коментар относно "огромната информационна дупка в работата на руското министерство на отбраната", което "е неспособно да си признае очевидното преди да го направи противникът". Тази неспособност на руското ведомство води до това, че инициативата по отношение на информационното отразяване "е у противника", след което "се налага да оправяме ситуацията в ролята на догонващи и оправдаващи се, защото с мълчание нещата не се оправят".

"Колегите по време на Великата отечествена война умееха да го правят така, че страната само се сплотяваше пред загубите. Те не се страхуваха да кажат на народа си истината и в резултат на това победихме", гласи още коментарът в пристъп на самосъжаление и самобичуване.

"Кажете най-после нещо, бъдете честни с народа", призовават те руското министерство да спре да мълчи.

ОЩЕ: Украинците свалиха руски самолет А-50 и бомбардировач Ил-22 над Азовско море? 

 

Към момента на публикуване на този материал все още няма коментар от руското военно министерство, а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново избегна неудобния въпрос какво се е случило като препрати всички запитвания към военното ведомство. Залужни потвърди свалянето на руския А-50, Песков нямал информация 

Последният полет на А-50

Същевременно се появи и видео, за което се твърди, че показва последният полет на другия свален самолет -Бериев А-50, който е напълно унищожен.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес