Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кулеба призова Румъния да не се прави, че руски дронове не са паднали на румънска територия

05 септември 2023, 07:25 часа • 27623 прочитания

Няма смисъл Румъния да отрича, че руски дронове-камикадзе се взривиха на румънска територия. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Коментарът на Кулеба дойде след противоречива реакция на Румъния по случая от вчера. Румънското военно министерство обяви на английски език, че нападенията с дронове на Руската федерация не са директна военна заплаха за Румъния. На румънски език обаче категорично отрече информацията, че имало паднали руски дронове-камикадзе на румънска територия.

"Мисля, че в този конкретен случай румънските власти сега проучват всички аспекти на случилото се. Безсмислено е да отричаме, че нещо е паднало там. И ние категорично твърдим, с доказателства, че там са летели дронове "Шахед". Имаме фотографски доказателства, че нещо е паднало там", каза Кулеба, визирайки случилото се след поредната руска атака срещу украински пристанища на Дунав: Путин отправи послание: Пак атака срещу дунавските пристанища за износ на зърно

Дежа вю с Полша

Ситуацията много напомня случилото се миналата есен в Пшеводов. Там загинаха двама души - полски граждани, поразени от ракета. Не стана ясно официално обаче какво се случи - една ракета ли беше или две, отломки ли паднаха или имаше директен удар. Както и чия беше ракетата, след като всичко се случи след руски обстрел по Лвов и околността му.

ОЩЕ: Случаят с ракетата в Полша: Не се чака официален резултат през 2022 година

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес