Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръв по пода: Показаха снимки от ресторанта, в който раниха Рогозин

22 декември 2022, 15:34 часа • 10164 прочитания

Кръв по пода, изпочупени маси и столове, счупени прозорци и изкъртени стени – така изглежда ресторант „Шеш-Беш“ в Донецк, където вчера Дмитрий Рогозин бе ранен при обстрел от украинските сили. Снимките бяха разпространени в социалните мрежи от "Ройтерс".

Припомняме, че бившият шеф на „Роскосмос“ и бивш вицепремиер на Руската федерация бе приет в болница. Няма опасност за живота му. Заедно с него е бил министър-председателят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Виталий Хоценко, който също е ранен. Освен това, жената на Рогозин също е леко пострадала.

Според депутата Алексей Журавльов има един убит при обстрела. Ръководителят на ДНР, назначен от Кремъл – Денис Пушилин, твърди, че двама военни са били убити в ресторанта.

Изглежда, че Рогозин е пострадал в момент, когато е празнувал рождения си ден в заведението в Донецк. Вероятно е бил ранен в гърба – според руски пропагандисти.

Рогозин е роден на 21 декември 1963 година. Той е на фронта в Украйна като ръководител на група военни съветници "Царски вълци".

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес