Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кримският мост е излишна конструкция: Коментарът на украинското разузнаване

17 юли 2023, 10:33 часа • 12115 прочитания

Украинското разузнаване няма да коментира причините за проблемите, които окупаторите имат днес, 17 юли, с Кримския мост, заяви говорителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Андрий Юсов. Той обаче наблегна на това, че руснаците сега ще имат затруднения с логистиката.

"Сега целият свят вижда нарушаването на мостовите конструкции и километричните задръствания. Що се отнася до причините за това, няма да коментираме. Можем само да цитираме думите на началника на Главно разузнавателно управление Кирило Буданов, че "Кримският мост е ненужна конструкция“, каза Юсов пред "Суспилни".

ОЩЕ: Подоляк за Кримския мост: Всички незаконни конструкции са недълготрайни 

Руските сили сега ги очакват проблеми с логистиката, подчерта той. "Тъй като островът се използва от руснаците като голям логистичен хъб за преместване на сили и активи дълбоко към територията на Украйна сега логистичните проблеми ще донесат допълнителни усложнения за окупаторите", каза той.

Припомняме, че тази нощ имаше нова експлозия на Кримския мост, съобщава се и за двама загинали и ранен. ОЩЕ: Взривът на Кримския мост може да е руска провокация, твърди украинската армия

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес