Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремълски пропагандисти започнаха кампания срещу буквата Z

03 октомври 2023, 21:12 часа • 12347 прочитания

Руските пропагандни медии започнаха яростно да критикуват буквата Z, превърнала се в символ на руската инвазия в Украйна.

Припомняме, че тази буква се използваше навсякъде, пропагандистите се гордееха с нея, руските военни направиха лепенки "Z". Руските патриоти гордо се наричаха Z-патриоти, а Путин говореше публично под този символ. Днес изведнъж обаче, всичко се промени за тях.

Още: Символът Z – синоним на епичен провал

Всичко започна с публикация в канала на идеолога на „Руския свят“ Александър Дугин, където той каза, че буквата „Z“ е „лош символ и пиар фейк“, който „нищо не означава“. Тази вълна от критики веднага беше подета от други руски пропагандни медии, някои от които дори не се стесняват в изразите си.

Още: Украйна забрани символите Z и V и удължи военното положение с 3 месеца

"Z - е като тоалетна чиния. Нека пришием тоалетни чинии на шевроните си и да умрем за тях. Даже ще има повече смисъл", написаха в канала Alex Parker Returns. Тези пропагандни ресурси, които подкрепиха Дугин, в своите публикации отбелязаха, че буквите Z и V показват поражението и срамното състояние на руската армия или дори се свързват с инициалите на украинския президент Володимир Зеленски. Имаше и коментар, че "Z - наистина е свастика за импотентни хора. Това е символ на срама на руския непобедим воин", пишат руски националисти, предава Nexta TV.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес