Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл търси лоялността на регионалните чиновници със снаксове и безплатно паркиране

06 април 2023, 11:02 часа • 1853 прочитания

Вътрешнополитическият блок на администрацията на руския президент Владимир Путин, който се издирва от Международния наказателен съд в Хага, е поискал от регионалните администрации да създадат в структурите си "инициативни групи", чиято задача ще бъде подобряването на условията на живот и работа на редовите чиновници, за да се запази тяхната лоялност към действащата власт, съобщи Медуза.ио. 

За тази цел е предложено да се поставят вендинг машини със снаксове, в административните сгради да се открият офиси за отпускане на кредити, както и да има възможност за безплатно паркиране в централната част на градовете. 

Повишаването на заплатите на чиновниците не е обсъждано. Останалите предложения ще бъдат представени на 21 април - Деня на местното самоуправление. В цяла Русия ще се проведат семинари. 

В администрацията на руския президент са решили да обърнат повече внимание на въпроса за лоялността на чиновниците заради нарастващото недоволство сред тях, свързано с ръста на цените и други отрицателни последици от войната в Украйна. 

Провалът на Путин - новите симптоми, които го подсказват (ВИДЕО)

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес