Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл коментира смяната на Залужни. Медведев изпитвал единствено омраза

09 февруари 2024, 11:51 часа • 5787 прочитания

Замяната на украинския генерал Валерий Залужни с Олександър Сирски като главнокомандващ украинската армия няма да промени хода на войната на Русия срещу Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Не смятаме, че това са фактори, които могат да променят хода на специалната военна операция. Тя ще продължи до постигането на целите ни", заяви Песков по време на ежедневния си брифинг.

Още: Официално: Зеленски освободи главнокомандващия на армията Валерий Залужни 

Същевременно бившият президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев също не пропусна да даде и своя прочит на събитието - той написа в телеграм канала си, че тази новина го кара да изпитва "омраза, презрение и отвращение".

"Омраза към всички, участвали в разпадането на Съветския съюз (и всъщност на Руската империя), в резултат на което изчезна огромна държава, която балансираше световния ред, а милиони хора бяха обречени на страдание и смърт.

Презрение към западните държави, които маниакално, трескаво, по всякакъв начин тласкаха народите на Русия и Украйна (или по-скоро обединения руски народ) към нова гражданска война.

Отвращение към човека, който е бил съветски руски офицер, но е станал бандеровски предател (...) и служи на нацистите, унищожавайки близките си". Последното е адресирано очевидно към Олександър Сирски, който е завършил Московското висше общовойсково командно училище, но впоследствие е продължил следването си в Академията на Въоръжените сили на Украйна и Националната академия за отбрана на Украйна. Още: Кой е генерал Сирски, новият главнокомандващ украинската армия?

 

 

 

 

 

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес