Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кортежът с тленните останки на Елизабет II пристига в Лондон

13 септември 2022, 09:32 часа • 3417 прочитания

Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II ще пристигне днес в Лондон, където ще бъде положен в Уестминстърския дворец. Той ще бъде изложен за поклонение от сряда до 19-и септември сутринта, когато ще е погребението.

В Лондон вече се събират хора за процесията до абатството, някои от които къмпингуват наоколо. В Хайд парк, който е близо до трасето, ще бъдат инсталирани два големи екрана, така че онези, които нямат достъп до процесията, ще могат да я наблюдават, тъй като ще бъде излъчване на живо по телевизията и радиото.

Вчера крал Чарлз III и неговите братя и сестра застанаха на мълчаливо бдение около ковчега на майка си в катедралата "Сейнт Джайлс" в Единбург. Крал Чарлз III, принцеса Анна, принц Андрю и принц Едуард сведоха глави, застанали около дъбовия ковчег. Те останаха там в продължение на около 10 минути заедно с четирима членове на Кралските стрелци, които стояха на стража, въоръжени с лъкове и стрели.

Докато децата на кралицата стояха на традиционното бдение, процесия от граждани се нареди, за да види ковчега на Елизабет II. Някои се покланяха, докато минаваха покрай новия крал, а други преминаваха със сведени глави.

ОЩЕ: Смъртта на кралица Елизабет II направи принц Уилям милиардер

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес