Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коронавирусът изяде работата в туризма на 10 000 словенци, Китай с помощ за страната

13 април 2020, 13:13 часа • 1926 прочитания

Поради коронавирусната епидемия и ограничаването на движението на повече от 10 000 служители в туризма в крайбрежните градове в Словения са загубили работата си, сочци информация на профсъюз.

През този период миналата година 54% от местата за настаняване в морските градове на страната са били запълнени, а сега поради епидемията те са напълно затворени.

Словения с радикални мерки срещу коронавируса

Според най-оптимистичните прогнози, хотелите и ресторантите в Копер, Изола, Пиран, Порторож и Анкаран ще отворят в средата на май.

В Словения вече съществува идея, която все по-често се споменава в медиите, а това са летни ваканции, които словенците да прекарат в родината си и по този начин пряко помагат на туризма, тежко засегнат от коронавирусната епидемия.

Междувременно, транспортен самолет на компанията "Сечуан еърлайнс“ кацна тази сутрин на летище близо до Любляна, натоварен с голяма пратка от защитно и медицинско оборудване.

Оборудването, закупено от Словения, се състои от защитни маски и костюми, респиратори и друго медицинско оборудване, необходимо за справяне с коронавирусната епидемия.

Премиерът Янез Янша сподели новината за пристигането на поръчаното оборудване от Китай в социалните мрежи и написа, че тя също ще допринесе за по-спокойни Великденски празници.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес