Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корбин постави условие на Мей относно Brexit

07 февруари 2019, 14:55 часа • 1438 прочитания

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин изпрати писмо на премиера Тереза Мей с исканията на опозицията за Brexit.

Корбин ще одобри плана на правителството за Брекзит, ако бъдат изпълнени исканията на Лейбъристката партия, информира АП.

В писмото Корбин отново настоява за постоянно британско членство в митническия съюз на ЕС, което Мей многократно отхвърли.

Опозиционният политик подчертава, че премиерът няма да спечели подкрепата му само ако получи отстъпки от ЕС за спорния предпазен механизъм за Ирландия.

Лейбъристът отбелязва, че иска придържане към правилата на митническия съюз, обща митническа тарифа и споразумение за търговската политика, което ще включва Великобритания да има думата при бъдещи търговски споразумения на ЕС.

Позицията на Корбин разочарова някои депутати от Лейбъристката партия, които се надяваха, че ще подкрепи призив за втори референдум.

Междувременно Мей пристигна в Брюксел за разговори с председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейския парламент Антонио Таяни.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес