Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клег с нов призив за ограничаване на имиграцията на Острова

04 август 2014, 10:10 часа • 12939 прочитания

Имиграцията във Великобритания от нови държави-членки на ЕС трябва да бъде ограничена – това се очаква да пледира днес британският вицепремиер Ник Клег, чиято реч ще даде началото на ключови дебати на тема имиграцията в ЕС, девет месеца преди изключително важните парламентарни избори, предаде БГНЕС.

Съгласно копие от речта на Клег, с което разполага АФП, лидерът на либералдемократите, чиято партия е част от управляващата коалиция в Обединеното кралство, ще предложи засилване на сегашната система за интеграция.

По силата на тази система нови членки на ЕС трябва да изчакват до 7 години, преди техни граждани да могат да живеят и работят в други страни-членки на ЕС. Клег настоява този срок да бъде удължен поради икономическите различия между държавите. Освен това след изтичането на горния срок страни като Великобритания трябва да имат право да възпрепятстват преминаването на границите, ако броят на имигрантите е прекалено голям, подчертава британският вицепремиер.

"Аз съм проевропеец, но е напълно нормално ние да реформираме свободата на движение, за да откликнем на реалностите", добавя Ник Клег.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес