Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кинжал"-и срещу Киев: Нова руска ракетна атака, ето колко бързо летят тези ракети (ГРАФИКА)

14 декември 2023, 17:04 часа • 10926 прочитания

Въздушна тревога заради нова руска ракетна атака беше обявена срещу Киев. Мониторингови канали в Телеграм предупредиха, че три МиГ-31 са изстреляли ракети "Кинжал".

Официална информация

Говорителят на украинските ВВС полковник Юрий Игнат коментира, че няма да има официална информация от страна на Украйна какъв е резултатът от руската атака - т.е., колко ракети са свалени, колко не са. "Нека врагът сам опита да разбере дали усилията му дават плод", каза Игнат.

Припомняме, че Украйна вече свали "Кинжал", който беше обявяван от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин за несравнимо оръжие: Украинският Генщаб: При 14 свалени "Кинжал"-а колко свръхзвукови са тези ракети?

Междувременно беше публикувана и графика колко бързо летят "Кинжал" - с предупрежение, че когато има въздушна тревога, времето да стигнеш до бомбоубежище е много ограничено. Скоростта на ракетата е 3400 метра в секунда, а обсегът е 2000 километра, което означава, че времето за реакция е само няколко минути: Русия опита нов начин да пробие ПВО на Киев: Говори украински генерал

Още: "Кинжал" в гърба - Европа не санкционира фирми, снабдяващи руското военно производство (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес