Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киев за Кримския мост: Бяхме длъжни да го направим, детайлите ще оповестим след войната

21 декември 2022, 15:56 часа • 9941 прочитания

Украйна е била длъжна да отреже логистиката на врага. Така коментира взрива на Кримския мост временно изпълняващият длъжността ръководител на Службата за сигурност на страната Василий Малюк в интервю за телевизия "1+1" (във видеото в линка от 15:36 мин.). Той подчерта, че Украйна е била длъжна да предприеме такава стъпка, но подробностите за операцията ще станат известни едва след края на войната.

„Кримският мост. Ние просто бяхме длъжни да прекъснем логистиката на врага, но в съответствие с нормите на международното право, със законодателството на Украйна, обичаите на войната и оперативната обстановка. В същото време днес като цяло не мога да коментирам по никакъв начин и да ви кажа някои подробности. С течение на времето всичко ще стане известно", това именно заяви Малюк на въпрос на водещата за атаката по Кримския мост на 8 октомври.

Той каза, че сега с интерес наблюдава какво псевдоразследване прави Русия с този случай. Руските власти вече са задържали 22 души, тестват ги на полиграф и ги измъчват, опитвайки се да „изтръгнат“ нещо от тях, добави Малюк.

ОЩЕ: Путин шофира лично по ремонтирания Кримски мост (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес