Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кери и Лавров положиха цветя пред френското посолство в Москва

15 юли 2016, 18:05 часа • 719 прочитания

Руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери, който в момента е на посещение в Москва, положиха цветя пред посолството на Франция в руската столица. Двамата също така изказаха съболезнования за тежкото нападение във френския град Ница, където мъж в товарен камион премаза най-малко 84 души, а 70 други са ранени.

Двамата дипломати почетоха с минута мълчание паметта на загиналите.

Руският министър посочи, че Москва е солидарна с френския народ. „Ние скърбим с вас. Най-добрият отговор на отвратителния терористичен акт в Ница е нашата обща решимост да не оставяме терористите да им се размине, независимо от това къде прилагат своето гнусно и долно дело“, заяви Лавров пред френското посолство.

Кери от своя страна изрази „дълбоките съболезнования“ на САЩ към Франция. „Нека всички покажем силата и волята да сложим край на този бич на тероризма“, посочи той.

Двамата дипломати пристигнаха в посолството с една и съща кола и обща охрана, след като проведоха над четири часа преговори за възобновяване на примирието в Сирия.

Според предварителна информация се очаква преговорите да продължат отново по-късно, предаде АФП.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес