Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казахстански журналист към Москва: Ако дойдете, степите ще бъдат покрити с трупове на руски войници (ВИДЕО)

13 декември 2022, 02:23 часа • 10684 прочитания

Русия продължава да губи влияние дори сред страните, които допреди инвазията в Украйна смяташе за свои неотлъчни съюзници. Казахстанският бизнесмен, общественик и журналист Арман Шураев предупреди Русия, че ако си позволи да нападне Казахстан, както нападна Украйна, то казахстанските степи ще бъдат покрити с труповете на руски войници, предаде 24 часа.

В началото на този месец Sputnik.kz публикува интервю с руския посланик Алексей Бородавкин, в което той говори за наличие на русофобия и екстремизъм в Казахстан, както и за „националистически и радикални тенденции“. Председателят на Меджлиса в Казахстан Ерлан Кошанов веднага реагира и разкритикува думите на руския посланик.

ОЩЕ: От Русия: Денацификацията не успя, ред е на десатанизацията

През последните седмици пропагандната машина на Кремъл чрез своите говорители по руските телевизии заплашва открито редица страни с военно нападение, включително и Казахстан. Единствените съюзници на Русия в момента са Сирия, Никарагуа, Северна Корея и Беларус. Целият цивилизован свят, включително Казахстан, осъди военната агресия на Русия срещу Украйна.

„Този идиот каза, че нацисти и националисти живеят в Казахстан и ако е необходимо, руснаците ще извършат "специална военна операция". Слушай, Бородавкин – вашите възможности за провеждане на такива операции са разбити. Девет месеца ядете бой от доблестните украинци. И мога да ти кажа – ако, не дай Боже, решите да дойдете тук за лесна победа, цялата казахстанска степ ще бъде покрита с труповете на руски войници. Русофобията я сеят хора като теб, Бородавкин. Хора като Медведев и Соловьов, чрез вашата пропаганда заявявате, че град Алмати трябва да бъде бомбардиран с атомна бомба, че северните и източни области на Казахстан трябва да бъдат анексирани от Русия, че казахският език трябва да бъде забранен в Казахстан. С вашите дебилни действия постигнахте единствено русофобия“, заяви Арман Шураев.

Следете развитието на войната в Украйна тук

„Наистина ли смятате, че украинците от нищото започнаха да стрелят по вас? Вие сте тези, които отидохте в техните домове с огън и меч, и сега получавате ответната реакция. Същото ще ви се случи, ако дойдете у нас или при нашите съседи. Вие сте идиоти. Вие сте канибали, които сами ядат себе си. Надявам се вашата Гнила федерация да се разпадне в близко бъдеще. Бородавкин, ако искаш да видиш нацисти и фашисти в Казахстан, погледни в огледалото“, каза още Арман Шураев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес