Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карантината за влизащите от Гърция във Великобритания остава

04 юни 2021, 07:50 часа • 1267 прочитания

Гърция остава в „кехлибарения списък“ на туристически дестинации на Обединеното кралство, като завръщащите се от почивка от там трябва да бъдат поставени под карантина, съобщава БГНЕС.

Гърция остава в британския „кехлибарен списък“, който изисква пътуващите да се карантинират за 10 дни при завръщане в страната и да си направят два теста за коронавирус, докато са под карантина. Решението е удар за туристическата индустрия в Гърция, която се надяваше, че поне някои острови, т.е. тези с висок процент на ваксинация, ще попаднат в „зеления списък“.

Великобритания добави седем държави, включително Египет и Шри Ланка, към своя „червен списък“ с дестинации, които изискват хотелска карантина при връщане в Англия днес, а Португалия също премина от „зелена“ към „кехлибарена“ зона. Страните, добавени към „червения списък“ на Лондон включва: Афганистан, Бахрейн, Коста Рика, Египет, Шри Ланка, Судан и Тринидад и Тобаго. Към зеления списък без карантина не бяха добавени нови държави. Транспортният министър Грант Шапс заяви, че този ход показва „подход, който поставя на първо място безопасността“.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес