Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камерън ще уволни министъра на правосъдието

25 февруари 2016, 10:39 часа • 1800 прочитания

Британският премиер Дейвид Камерън може да уволни министъра на правосъдието Майкъл Гоув заради неговото противопоставяне на стремежа на премиера да запази Великобритания в ЕС, съобщи в. „Телеграф“.

Камерън бил призован от негови съюзници сред министрите да отстрани Гоув от поста във времето преди провеждането на референдума за напускане или оставане в ЕС, който е определен да се проведе на 23 юни. Гоув постави под въпрос правните основания на сделката между Лондон и Брюксел. Той също така критикува имиграционната политика на Камерън, която не позволява на Лондон да „контролира“ „типа хора, които бихме искали в тази страна“. Друг коментар на Гоув, който вероятно ще увеличи отчуждаването му от Камерън и неговите съюзници за оставане в ЕС е, че ЕС „създава мизерия по нашите граници“.

Според добре информирани източници Камерън се ядосал от действията на правосъдния си министър, който му бил обещал да „не привлича вниманието“, след като обяви, че ще води кампания за излизане от ЕС.

„Телеграф“ цитира неназован министър от съюзниците на Камерън, който казал: „ Несъстоятелно е да има министър на правосъдието след референдума, който се противопоставя на правното основание на сделка на премиера."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес