Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как ще се спасява Саркози?

25 април 2012, 19:42 часа • 3954 прочитания

Никола Саркози се опитва да спечели гласоподавателите на крайнодясната партия „Национален фронт”. Той обаче не е готов да направи компромис и да размени постове в кабинета си в замяна на подкрепа от Марин льо Пен. Анализатори обаче предупреждават, че водената от него предизборна кампания може да го лиши от електората, който по принцип би го подкрепил.

Френският президент Никола Саркози обяви, че няма да сключи сделка с крайнодесните, въпреки необходимостта да привлече техните гласоподаватели за втория тур на президентските избори. "Няма да има сделка с партията "Национален фронт", няма да има министри от "Национален фронт". Но също така отказвам да демонизирам хората, които, гласувайки за Марин льо Пен, дадоха един кризисен вот, вот на гняв и отчаяние. Аз трябва да взема предвид техните желания и да се вслушам в тях" - заяви президентът.

Над 6-те млн. французи, които дадоха своята подкрепа за лидера на "Национален фронт" Марин льо Пен, ще са от ключово значение за това кой ще победи на балотажа във Франция, насрочен за 6 май. И Никола Саркози, и основният му опонент Франсоа Оланд се опитват да спечелят тяхната подкрепа, за да си гарантират победа в президентската надпревара. С обещанията да намали имиграцията, като засили граничния контрол, и да засили сигурността в страната, Саркози обаче рискува да загуби гласоподавателите от центъра, коментират анализатори.


Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес