Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кажете, моля ви, ще ни евакуирате ли?": Руснаците хвърлиха нови 2 бомби в Белгород (ВИДЕА и СНИМКИ)

13 май 2024, 15:08 часа • 7276 прочитания

Нови две руски авиационни бомби са изхвърлени на територията на Белгородска област - става все по-трудно да се следи и пресмята колко сумарно бомби дотук руснаците пуснаха от небрежност на собствената си територия. Телеграм каналът ASTRA смята, че това е 33-ият случай за последните два месеца и половина, но няма да е изненада ако бройката се окаже и по-голяма.

Този път едната бомба е паднала през нощта срещу 13 май на паркинг в село Разумное - тя изглежда не е детонирала, а се е заровила под асфалта на паркинга между блокове 8 и 5 на улица "Вересковая". А втората е избухнала на няколко метра от нея, но с разлика от 8 часа. Това става ясно от публикации на местния телеграм канал "Пепел" и от свидетелства на белгородчани.

Още: Руснаците бомбардираха и детска градина в собствения си Белгород, евакуирани са почти 50 деца (СНИМКА) 

А измъчените местни жители се интересуват дали ще има организирана от властите евакуация:

"Здравейте! Бихте ли казали, моля, дали ще има евакуация на ул "Вересковая" 54? Вчера около 22:00 ч. падна ракета от прелитащ самолет, а осем часа по-късно в 5:58 ч. тази сутрин - още една на десет метра от първата." Любезният отговор на администрацията на молбата е, че съобщението ще бъде предадено на диспечера на спешните служби.

Впрочем губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков все пак е наредил евакуация на около 250 души от околните къщи. Инцидентът обаче е бил определен от него просто като "ситуация с падане на взривоопасни предмети", пише "Пепел". И допълва, че при предишното падане на бомба върху частна къща в Белгород, Гладков определи станалото също като "експлозия" без да назовава причината - за бомби той въобще отбягва да споменава.

Още: Епично: Вместо по Харков руснаците хвърлиха бомба върху руския Белгород, има пострадали (СНИМКИ и ВИДЕА)


И реакцията на губернатора Гладков:

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес