Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров се похвали: Подариха ми служебния питбул на азовците от "Азовстал" (ВИДЕО)

13 юни 2022, 16:23 часа • 4883 прочитания

Едно от кучетата, които прекараха заедно с полка "Азов" дълги седмици в завода "Азовстал" в Мариупол, е било подарено на чеченския лидер Рамзан Кадиров. За това се похвали той самият в канала си "Кадиров 95". Във видеото се вижда как Кадиров гледа от безопасно разстояние видимо изключително спокойното и добронамерено куче докато един от доброволците прегръща и гали животното.

Питбулът се е числил официално към батальона "Азов", получавал е специално определен за него порцион и е преживял редом до украинските бойци всички несгоди в обсадения металургичен комбинат. Кучето е изведено оттам заедно с предалите се бойци и е взето от ръцете на една от жените в полка, която се е грижила за него. Последните й думи към кучето, преди да й го отнемат, са "Непременно ще те намеря", казва доброволецът. Това предизвиква глуповата усмивка у Кадиров и следния коментар: "Сега вече е известно къде е кучето, така че няма да й е трудно".

Кадиров се хвали, че се е почувствал много приятно от този подарък като добавя, че сега питбулът ще носи чеченско име, достойно за "непоколебимия му характер". Занапред то ще се казва Борз ("Вълк") и ще охранява къщата на чеченския глава. 

"Времето, прекарано във влажните мазета на "Азовстал", не се е отразило по никакъв начин на Борз. Той е все така най-добър приятел на човека, готов да защити мира ни на всяка цена", откровеничи още Кадиров.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес