Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров се обяви против мирни преговори с Украйна, трябвало да се довърши започнатото

29 март 2022, 13:52 часа • 15998 прочитания

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров се обяви против мирните преговори между Русия и Украйна.

"Няма да има смисъл от тези преговори. Мисля, че трябва да завършим започнатото. Да унищожим нацистите, бандеровците и шайтановците. Едва тогава трябва да се вземе решение какво да се прави по-нататък". Това изявление е съвсем различно от обявената официално цел на Руската федерация за войната в Украйна от руския военен министър - ТУК!

Руски медии: Рамзан Кадиров пристигна в Мариупол (ВИДЕО)

По-рано Кадиров разкритикува "специалната операция" на Путин. Той заяви, че на чеченските бойци "не им харесва", че всичко върви "прекалено бавно".

Според Кадиров, "Путин си е поставил задачата да запази колкото се може повече градове и животи на хората", но ако беше командвал той, то вече щял да е "превзел Харков и Киев".

Кадиров също обеща да даде по 500 000 долара за главата на всеки "командир на украинските националисти". Той уточни, че "заявява това не като длъжностно лице, а като доброволец от името на патриотите на Русия".

Освен това чеченският ръководител непрекъснато устно напада украинския президент Володимир Зеленски. Той го призова да се оттегли в полза на бившия украински лидер Виктор Янукович и "да се обади на Путин и да се извини".

Кадиров ежедневно съобщава за успехите на чеченските бойци във войната с Украйна в своя канал в Telegram. Всичко това обаче повече прилича на PR компания.

В Twitter опозиционната беларуска телевизия NEXTA нарече неговите бойци "елитният тик-ток батальон" и се подигра на видео, в което се вижда как чеченците "се бият с празна сграда", вероятно в Мариупол.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес