Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров разказа за прочистване от националисти в "Азовстал"

20 април 2022, 10:22 часа • 27720 прочитания

Чеченският лидер Рамзан Кадиров твърди, че в Мариупол продължава чистката на украинските националисти от металургичния завод „Азовстал“. Той го нарече „прилично укрепен район“ и показва трофейна техника в Telegram.

„В Мариупол работата по почистването на сградите на индустриалната зона не спира. В това видео един от най-големите промишлени обекти в ДНР, който бандеровците и нацистите използваха като една от многобройните си бази“, каза ръководителят на Чечения.

По думите му чеченските военни прочесват всеки квадрат на „Азовстал“. В един от цеховете техни трофеи станали три единици техника.

„Сметката за заловените от бандитите оръжия и боеприпаси отдавна е загубена. Можем дори да не използваме собствени боеприпаси и да атакуваме с трофейни”, казва Кадиров.

На 19 април Кадиров обяви, че от Грозни за Донбас е заминала още една група доброволци. Също така чеченският лидер обеща, че ще превземе "Азовстал". По-рано той обяви началото на "конкретна" операция в Украйна.

Също така по-рано ръководителят на Чечения обяви за пленяването на 1000 украински военни, а три видеа показаха не повече от 100. Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение, че Киев ще бъде превзет. Малко след това той заяви, че неговите сили са превзели кметството на Мариупол, но после поясни, че всъщност ставало дума за друга административна сграда в периферията на града.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Наистина ли Кадиров е в Украйна? Украинците го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес