Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров предложи чеченски части да защитават Белгородската област

05 юни 2023, 01:23 часа • 4715 прочитания

Чеченският президент Рамзан Кадиров предложи да бъдат изпратени чеченски части за борба със саботьорите в Белгородска област. Става дума за полкове и батальони на Федералната служба за охрана, Министерството на отбраната, полицията, включително специалния полк "Ахмад Кадиров" на Министерството на вътрешните работи на Чеченската република, който се оглавява от Замид Чалаев.

"Наблюдавам ситуацията в Белгородска област и съм притеснен. Главнокомандващият несъмнено знае най-добре. Но искам да напомня, че чеченските части можеха да се справят с терористите, които нахлуха в Белгородска област", написа Кадиров в своя телеграм канал. Според него общият брой на чеченските бойци в силите за сигурност надхвърля 70 000 души. "Това са три армии!", отбелязва той, цитиран от БГНЕС.

ОЩЕ: Руските доброволци: Губернаторът на Белгород се изплаши да се срещне с нас, предаваме пленниците си на Украйна (СНИМКА) 

Според Кадиров, за да "ликвидираш бандитска група на руска територия", без да предизвикаш последствия за цивилното население и инфраструктурата, са необходими специални знания и подготовка: не само военен, но и антитерористичен опит. Кадиров подчерта, че чеченските бойци "вече имат опит в прочистването на републиката от бандитски бунтовници в горските и градските райони, както и опит в освобождаването на почти четири десетки населени места на ЛНР, включително Мариупол, където са водили боеве с по-голям враг".

Чеченският лидер отбеляза, че всички чеченски части са били обучени в руския университет за специални сили. Те са оборудвани с най-новите технологии, снабдени са с надеждни оръжия и са готови да изпълнят всяка заповед на главнокомандващия, заяви Кадиров. "Това би било добро решение. Така че ние сме готови и чакаме заповед!", добави той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес