Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист: Фицо е категоричен противник на Украйна

17 май 2024, 08:37 часа • 3190 прочитания

Заместник-главният редактор на „Дневник“ Петър Карабоев заяви, че Словакия е особен случай в европейската политика и се вижда, че човек, който е пацифист, разполага с оръжие и застрелва министър-председател. Словакия е пълна с противоречия, благодарение на Роберт Фицо и правителството. Важното е дали Словакия ще преодолее ямата и дали ще падне в пропастта, коментира Карабоев в студиото на bTV. 

Още: Нападателя на Фицо го грози присъда от доживотен затвор

Словакия може да падне в пропастта

„Категорично Фицо е противник на Украйна, защото води кампания за нито един патрон за Украйна“, изтъкна Петър Карабоев.

Според него Словакия няма да успее да преодолее предизвикателствата и ще последва остра политическа реакция и затягане на медийния контрол. Карабоев посочи още, че Фицо води война с обществените медии.

Бившият заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков посочи, че се очаква на европейските избори крайно ясна националистична и популистка вълна. Ерозират няколко основни компоненти на стабилността на европейските общества, защото се чувстват крайно несигурни. Разликата между Словакия и всички други страни е, че ляво генериран, посочи Кючуков.

Самата идея да се раздели обществото на хора, които гласуват правилно или неправилно означава, че не се вижда проблемът в Словакия, каза дипломатът. Напрактика цялото политическо пространство в Европа се измества на дясно.

Още: Полицията разпитва съпругата на атентатора срещу Фицо

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес