Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Янукович обещава да се върне в Украйна при първа възможност

21 февруари 2015, 12:22 часа • 19355 прочитания

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович обеща да се завърне в страната веднага щом се появи възможност, за да облекчи живота на украинския народ. Това изявление той направи в интервю по Първи канал на руската телевизия, предаде БГНЕС.

"Съжалявам, че не мога нищо да направя. Навярно за нещо съм необходим и ако се говори за днешния ден, щом се отвори възможност да се върна – ще се върна и ще направя всичко по силите си, за да облекча живота на хората. Сега главната задача е да се спре войната", каза Янукович, цитиран от ТАСС.

Според него никаква власт не си заслужава загубите, които е понесла Украйна след събитията от 21-22 февруари 2014 г. Сега страната е разрушена, има териториални загуби, човешки жертви, разрушени са цели региони. А беззаконието, което цари днес по отношение на хората в Украйна, е резултатът, който получи тази власт след тези събития, изтъкна Янукович.

Той допълни, че желанието му съвсем не е да бъде страничен наблюдател на ставащите в Украйна събития. Нямах възможност да се върна и няма да скрия, че пращах хора в Украйна, които да следят за ситуацията. Следим я и сега, изтъкна бившият украински президент.

Той подчерта, че не го напуска мисълта да се върне и да оглави протестно движение, а после да вземе някакво участие в защита на хората, попаднали в сегашната ситуация. Но нашите опоненти, нашите врагове ще направят всичко, за да ме унищожат; всички мои съратници бяха против аз да се върна в Украйна, отбеляза той, добавяйки, че не е толкова лесно да остане жив.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес