Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Янукович иска референдум за всеки регион в състава на Украйна

28 март 2014, 11:19 часа • 16587 прочитания

Сваленият украински президент Виктор Янукович призова за провеждане на референдум за статута на всеки регион в състава на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

„Като президент, който е с вас в мислите и душата си, призовавам всеки здравомислещ гражданин на Украйна – не позволявайте на самозванците да ви използват! Настоявайте за провеждане на референдум за определяне на статута на всеки регион в състава на Украйна”, се казва в обръщението на Янукович към украинския народ, получено от ИТАР-ТАСС.

Единствено референдумът, а не предсрочните президентски избори, ще могат да стабилизират политическата ситуация и да запазят суверенитета и целостта на Украйна, смята Янукович.

Бившият президент изрази увереност, че внесените в законодателството изменения, които той определи като противоконституционни, включително за изборите за президент на Украйна, „изключват възможността за честни президентски избори, когато и да се проведат те”.

Освен това, Янукович поиска да бъде изключен от Партията на регионите и да му бъдат отнети пълномощията на почетен председател.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес