Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излекувана от ебола медсестра е в критично състояние

14 октомври 2015, 15:51 часа • 3134 прочитания

Британската медицинска сестра, която беше успешно излекувана след контакт с болен от ебола в Сиера Леоне през януари, сега е в критично състояние. Причината са редки усложнения с вируса. Това заявиха от болницата в Лондон, в която тя се лекува, предаде BBC.

„Със съжаление съобщаваме, че състоянието на Полин Кафъркий се промени и сега тя е в критично състояние. Паолин се лекува от ебола в изолирано отделение на Кралската болница в Лондон“, гласи изявлението.

Вирусът ебола взе над 10 000 жертви, предимно в Западна Африка. Миналогодишната епидемия от вируса бе най-масовата в историята на човечеството. Държавите, в които имаше най-много огнища, бяха Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Учените по света продължават да тестват ваксини с надеждата да намерят защита срещу опасния вирус. Наскоро например бе съобщено за нов метод, разработен от калифорнийски изследователи би могъл да трансформира начина на идентифициране на ебола, позволявайки на лекарите да поставят диагноза на място вместо да изпращат проби в лаборатория.

 

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес