Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изкупиха електрошоковете в Германия след събитията в Кьолн

15 януари 2016, 15:39 часа • 2871 прочитания

Жителите на Германия, наплашени от масовите нападения над жителки на Кьолн от страна на мигранти и бежанци на Нова година, изкупиха електрошоковете в оръжейните магазини из цялата страна, съобщава в. Handelsblatt.

Според изданието се отбелязва и значително увеличение на продажбите на защитни спрейове и въздушните пистолети. Продавачите в оръжейните магазини отбелязват, че много граждани вече не се чувстват в безопасност след нападенията в редица големи градове на Германия.

Например оръжеен магазин във Франкфурт на Майн продава спрейове под слогана "Винаги на една ръка разстояние" - препратка към изказването на кметицата на Кьолн Хенриете Рекер, която посъветва жителките на града да стоят на една ръка разстояние от непознати, за да избегнат посегателства.

Продавачите на оръжие в Берлин, Щутгарт, Мюнхен, Хамбург, Дрезден и Дюселдорф твърдят, че всички електрошокове са изкупени. Най-големият интернет магазин за оръжие в страната – Akah, също е продал всички електрошокове. За разлика от въздушните пистолети за електрошока не се изисква специално разрешително за оръжие.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес