Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италия отваря нощните клубове, ако правителството разреши

07 октомври 2021, 15:32 часа • 1974 прочитания

Италианското правителство вероятно ще одобри днес решение за възобновяване дейността на нощните клубове, затворени от август 2020 г. поради огнища на Covid-19, свързани с местата за нощни развлечения.

Правителственият технически научен комитет (CTS) съветва нощните клубове да се отворят отново с максимален капацитет от 35% на закрито и 50% за откритите места.

Преди да влязат гостите трябва да представят „зелен пропуск“, който доказва поставена втора доза на ваксина, отрицателен тест или за възстановяване от коронавирус. Предпазните маски се препоръчва да се носят през цялото време и да се свалят само по време на танци, съобщи "Гардиън".

Предложеното ограничение на капацитета предизвика критики от страна на собствениците на нощни клубове и на Матео Салвини - лидер на крайнодясната Лига и партньор в широката коалиция на премиера Марио Драги. „Това е лудост, със зеления пропуск [капацитетът] трябва да бъде поне двоен“, каза той.

Въпреки разрешението за отваряне, CTS предупреди, че нощните клубове са сред местата, които представляват „най-висок риск“ за разпространение на вируса.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес