Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испанското правителство обяви успокояване на ситуацията в Барселона (ВИДЕО)

23 октомври 2019, 07:14 часа • 2074 прочитания

Ситуацията в Каталуния е под контрол, заяви испанският министър на вътрешните работи Фернандо Гранде Марласка, предаде БГНЕС.

"Ситуацията в Барселона е спокойна и нормална", каза той в Конгреса на депутатите. Той обаче увери, че властите следят събитията и са готови да реагират в случай на ново изостряне. "Готови сме да гарантираме обществения ред и нормалното съвместно съществуване в Каталуния.", заяви Гранде Марласка.

"Надяваме се, че здравият разум ще надделее и всеки ще изрази своите идеи, уважавайки останалите граждани", добави той.

Снощи, поредната протестна акция в Барселона се проведе на "Плаза де Еспаня". Не са регистрирани инциденти. Акцията се осъществява от радикалната организация "Комитет за отбрана на републиката", която призова присъстващите да носят сапун като символ на "необходимостта да се изчисти липсата на справедливост". Протестиращите започнаха да хвърлят сапун върху фонтан, разположен на площада, съобщава РИА Новости.

Видеа в Twitter обаче показват, че протестиращите не са забравили как реагира испанската полиция през последните дни срещу тях. Групи от протестиращи обаче също атакуваха силите на реда няколко пъти.

По-рано във вторник в Барселона се проведе митинг на журналисти срещу тежки действия срещу някои репортери от органите на реда и обидите към пресата от демонстранти. Повече от 60 журналисти са жертви на атаки по време на протести в Каталуния.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес