Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испания и НАТО обсъдиха "външната намеса" в референдума в Каталуния

25 януари 2018, 19:45 часа • 1008 прочитания

Испания и НАТО обсъдиха „намесата отвън” в референдума в Каталуния и в други процеси в света, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, който е на посещение в Мадрид.

„Обсъдихме въпросите на външната намеса в референдума в Каталуния и други процеси. Смятаме, че на пропагандата трябва да се отговаря не с пропаганда, а с истината, която трябва да бъде широко и открито разпространявана. Що се отнася до ситуацията в Каталуния, подчертавам, че това е вътрешна работа на Испания. Няма да се намесваме във вътрешните работи на Испания, но искам да заявя, че единна и суверенна Испания е нещо много добро за НАТО”, каза Столтенберг в отговор на въпроси на западни журналисти за предполагаема намеса на Русия в референдума в Каталуния.

Той подчерта също, че един от приоритетите на НАТО е развитието на киберотбраната за противодействие на хакери, предаде БГНЕС.

През ноември м.г. испанският в. „Паис” писа, че хакери, които са на руска територия, помогнали на властите в Каталуния да поддържат активен сайт за референдума за независимост, който се състоя на 1 октомври.

Освен това, изданието съобщи за необективно отразяване в някои руски медии на ситуацията в региона.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес