Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инцидент с химическо вещество в британски нощен клуб, има пострадали

31 юли 2023, 06:06 часа • 2187 прочитания

Осем души са откарани по спешност в болница, след като химическо вещество в британски нощен клуб принуди хората да се борят да дишат, съобщи "Мирър".

ОЩЕ: Доклад на службите разкри повишен риск от терористични атаки във Великобритания

Полицията е била извикана в ранните часове заради нападение в клуба "Pop Works" в Донкастър, Южен Йоркшир. Около шестдесет души са били  евакуирани.

„Охраната крещеше на всички да се махат. Никога не съм виждала подобно нещо, всички само кашляха и кихаха и се мъчеха да дишат. Беше наистина страховито", заяви една от пострадалите.

„Провеждаме разследване на изпускане на химическо вещество в нощно заведение в центъра на град Донкастър в ранните часове тази сутрин. Бяхме потърсени заради това, че редица хора се чувстват зле. Осем души на мястото се нуждаеха от болнично лечение", се казва в изявлението на полицията. 

Главен инспектор Дейвид Страгълс заяви че „това трябва да е било ужасяващо изпитание и ние работим усилено, за да определим точно какво се е случило на мястото".

„Този тип нарушение предизвиква безпокойство сред общността и тези, които обичат нощния живот в града. Ще работим, за да осигурим спокойствието на хората", подчерта той, пише БГНЕС.

ОЩЕ: Британското военно ведомство по погрешка изпратило класифицирана информация на съюзник на Русия

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес