Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИД потвърди, че убитият в Милано е извършителят на атаката в Берлин

23 декември 2016, 16:00 часа • 2172 прочитания

Групировката „Ислямска държава“ потвърди, че мъжът, застрелян от италианската полиция в Милано днес (23.11.16 г.), е извършителят на нападението срещу коледния базар в Берлин.

„Берлинският нападател, извърши нова атака срещу италиански полицейски патрул в Милано и беше убит при открит огън“, съобщи свързаната с групировката агенция „Амак“.

Междувременно германската прокуратура разследва дали Анис Амри е имал съучастници, или е действал самостоятелно, когато с камион се вряза в тълпа на коледен базар и отне живота на 12 души, предаде БГНЕС.

По думите на федералния прокурор Петер Франк остават много отворени въпроси около разследването на нападението от Берлин.

“Много е важно за нас да определим дали има мрежа от съучастници... в подготовката на изпълнението на атаката, или в бягството на заподозрения“, заяви Франк. Също така прокуратурата разследва дали Амри е използвал едно и също оръжие при атаката му срещу полския шофьор на камиона, използван за нападението, и при стрелбата по полицаи в Милано.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес