Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Русия преустановява полетите с Великобритания

21 декември 2020, 14:24 часа • 1322 прочитания

Русия преустановява полетите с Обединеното кралство, съобщи оперативният щаб на COVID-19.

Ограничението, което беше прието заради влошената епидемиологична ситуация, влиза в сила от полунощ на 22 декември. Ще важи една седмица, съобщи РИА Новости.

Преди ден британското министерство на здравеопазването обяви, че новият щам на коронавирус SARS-CoV-2, открит в Обединеното кралство в средата на декември, се разпространява по-бързо от обикновено и според предварителните оценки е 71% по-заразен. СЗО каза, че тази мутация е открита и в Нидерландия и Австралия. В същото време няма доказателства за ефекта на новата версия на SARS-CoV-2 върху смъртността и заболеваемостта.

"Ситуацията с появата на нов щам на коронавирус в Обединеното кралство се проучва внимателно от оперативния щаб. Въз основа на резултатите от разглеждането й ще бъдат взети допълнителни решения", добави руският щаб.

Повече от 30 държави вече са прекратили или ограничили транспортните връзки с Великобритания. Няколко държави, включително Гърция и Кипър, въведоха задължителни карантини за всички авиопътници, пристигащи от Великобритания.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес