Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хвърлиха коктейл Молотов в руското посолство в Нидерландия

04 март 2022, 16:16 часа • 4226 прочитания

Раница, в която е имало коктейл Молотов, е била хвърлена на територията на руското консулство в Нидерландия. Това съобщи на 4 март пресаташето на руското посолство Ирина Гридина. За щастие запалителната смес не се е възпламенила, предава думите на Гридина агенция ТАСС.

На място са пристигнали служители на реда, както и сапьори. Сградата на консулския отдел на посолството е отцепена. В момента се води разследване, раницата със запалителната смес е изпратена за изследване, допълва пресаташето.

По-рано през деня руският посланик в Париж Алексей Мешков също отбеляза, че ситуацията със сигурността на руските дипломати във Франция се е влошила. Няколко коли на посолството са били залети с боя.

На 28 февруари руският посланик в Рейкявик Михаил Носков също съобщи, че руското консулство в Исландия е било нападнато, а дипломатите получават заплахи и обиди.

На 27 февруари Татяна Москалкова, омбудсман по правата на човека в Руската федерация, отбеляза, че някои руски граждани в чужбина са изправени пред тормоз заради националността си. Това са „хора, които просто си вършат работата, опитват се да живеят в трудни условия, да издържат семействата си, а са атакувани заради националността си“, коментира тя.

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Кризата в Украйна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес