Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ходорковски към Pussy Riot: Не изпитвайте омраза

24 декември 2013, 17:40 часа • 33799 прочитания

"Сега е много важно да намерите сили да не допускате в сърцето си омразата и злопаметността след тежкото изпитание в затвора. Освобождаването на затворници прави властта по-хуманна".

Това послание отправи бившият руски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски към двете млади жени от бунтарската пънк група Pussy Riot.

"Щастлив съм да науча, че това изпитание, което не е достойно за европейска страна в XXI век, вече е завършило", посочва най-видният бивш затворник в Русия в посланието на сайта си khodorkovski.ru до Мария Альохина и Надежда Толоконникова.

Ходорковски също така е подал молба за тримесечна шенгенска виза за пътуване в Швейцария, съобщи министерството на външните работи в Берн.

Тя е депозирана в швейцарското посолство в Берлин на 24 декември, се казва в комюнике на дипломатическото ведомство. Швейцарското посолство разглежда молбата за виза и е в контакт по този въпрос с Федералната миграционна служба в Берн, добави външното мнистерство. Тази процедура е "поверителна", добавя Берн и уточнява, че няма да се дава никаква информация по въпроса, докато властите не вземат решение в отговор на молбата.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес