Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хакерите, атакували сървъра на германското правителство са откраднали протоколите по Brexit

10 март 2018, 14:56 часа • 2196 прочитания

Хакерите, атакували сървърите на правителството на Германия през 2017 година, са откраднали протокола от консултациите между ЕС и Великобритания по Brexit, както и документи по преговорите между Европейския съюз с Украйна и Беларус, пише сп. Der Spiegel.

В края на февруари стана ясно, че хакерите са пробили правителствената информационна мрежа, като най-много са пострадали хранилищата на данни на министерствата на външните работи и на отбраната. Атаката е регистрирана още през декември 2017 година, но тогава не е било ясно какви точно са щетите.

Според информацията на изданието сега, откраднати са 6 документа, като първият откраднат материал касае документите по Brexit.

Агенция DPA съобщи по-рано, че към атаката може би има отношение групировката APT28, известна още като Fancy Bears. В някои страни дейността ѝ се свързва с Москва, но без доказателства. Точно тази група обаче разпространи материали за вземали забранени вещества спортисти - като Серина i Winys Уилямс, Рафаел Надал и олимпийската шампионка по спортна гимнастика Симон Бейлс, след като излезе информацията за руската държавна политика що се отнася до ползването на допинг от руски атлети.

Мария Иванова
Мария Иванова Отговорен редактор
Новините днес