Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърция съобщава за масови нарушения на въздушното си пространство

02 февруари 2017, 07:21 часа • 1220 прочитания

Гръцкото правителство съобщава за масови нарушения на въздушното си пространство от страна на турски военни самолети. Това се случва  след като Атина отказа да предаде турските войници, които Анкара обвинява, че са участвали в опита за преврат в страната през юли миналата година, предаде Reuters.

Представител на гръцкото министерство на отбраната съобщи, че са установени 138 нарушения във въздушното пространство на Гърция над островите в Егейско море, което е необичайно висок брой. Той добави, че те са били прихванати.

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос разкритикува това, което нарече „турските каубойски прояви“, допълни агенция Фокус.

„Искаме мир, не желаем бой или неприятности в Егейско море, но няма да има самолет, който да не бъде прихванат“, заяви Каменос.

Миналата седмица съдът в Гърция блокира екстрадирането на осем турски войници, които Анкара обвинява в участие в преврата от юли 2016 г. Турското правителство съобщи, че отношенията между двете държави ще бъдат преразгледани.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес